Spørgsmål og svar

Spørgsmål og svar

Her ser du nogle af de spørgsmål, vi oftest bliver stillet. Har du yderligere spørgsmål om vores produkter, brug vores kontaktformular her

Hvor ofte skal jeg smøre min hud med creme for at undgå tør hud?
Det er meget individuelt, hvor meget creme din hud behøver. Tør hud kræver at blive smurt regelmæssigt i blødgørende cremer. Vi anbefaler, at du bruger Danatekt creme, fedtcreme eller lotion 2 gange om dagen og altid efter, du har været i bad. Den bedste effekt får du lige efter et bad, da huden stadig er lidt fugtig og blød. Du kan smøre dig med Danatekt creme, fedtcreme og lotion flere gange om dagen og efter din huds behov. Det er vigtigt at smøre tør hud regelmæssigt, og fortsætte også efter huden føles mindre tør. Det kræver en indsats at holde tør hud fra døren. Gør den daglige hudpleje-stund til en behagelig rutine, så glemmer du ikke at være god ved din hud!

Hvornår skal jeg bruge Danatekt creme og hvornår skal jeg bruge Danatekt lotion? 
Det afhænger af, hvor tør din hud er og hvilket produkt, du synes bedst passer til dit behov. Danatekt lotion er en meget fugtgivende lotion med en høj fedtprocent på 21. Danatekt cremen har en højere fedtprocent på 25 og er formuleret anderledes, så den danner en fugtbevarende hinde på huden. Du kan også sagtens anvende begge samtidig, f.eks. lotion om morgenen og creme til natten.

Mine hænder er meget tørre, specielt om vinteren, hvad kan jeg gøre? 
Hænderne bliver udsat for meget både sommer og vinter. Varme, kulde, sol, vand og materialer, man arbejder med til daglig, kan være hårdt for huden. Det gælder om at smøre dine hænder ind i creme, så ofte som muligt. Helst hver gang, du har vasket hænder og gerne oftere. Det er også vigtigt at smøre hænderne godt i creme, inden du går udenfor i kulden. Danatekt creme beskytter huden, så den ikke sprækker yderligere. Om natten anbefaler vi, at du smører dine hænder ind i Danatekt creme og anvender tynde bomuldshandsker for at øge den blødgørende effekt.

Jeg har meget tør hud på kroppen, hvad skal jeg vaske mig med? 
Huden beskytter din krop og har sit eget forsvarssystem mod udtørring. Men daglig vask og bad er med til at afvaske hudens naturlige fedtstoffer. Har du meget tør hud, skal du være opmærksom på hvilket produkt, du vælger. Meget tør hud er meget følsom hud – så vælg derfor produkter, der er specielt udviklet til tør hud, og produkter uden parfume, farvestoffer og allergifremkaldende indholdsstoffer, der kan irritere huden unødigt.

Danatekt shampoo til hårvask og kropsvask er specielt velegnet til tør, sart og irriteret hud på kroppen og i hovedbunden. Den er uden sæbe, men indeholder meget milde vaskeaktive stoffer, der minimerer risikoen for at udtørre og irritere den sarte hud. Den har et højt indhold af vegetabilsk glycerin, der beskytter mod udtørring og er naturligvis uden parfume.

Hvor på kroppen kan jeg smøre mig med Danatekt barrierecreme?
Danatekt barrierecreme kan benyttes over hele kroppen og kan påsmøres flere gange dagligt efter behov. Barrierecremen yder optimal beskyttelse mod udtørring og genopretter hudens naturlige, beskyttende funktion.

Den er velegnet på sarte, udsatte og irriterede hudområder på hele kroppen, som f.eks. i armhuler, knæhaser, under brystet og mellem hudfolder på mave og ryg samt ved intime områder f.eks. i forbindelse med rifter og småsprækker ved endetarm, på irriteret hud forårsaget af hyppig afføring og urininkontinens.

Hvordan anvender jeg Danatekt rensecreme?
Rensecremen fordeles på huden, hvor som helst på kroppen, i ansigtet og de intime områder, med en vatrondel eller toiletpapir og tørres af igen. Det er ikke nødvendigt at skylle af med vand. Kan anvendes flere gange dagligt eller efter behov. Kan bruges til at rense små rifter, vabler, mellem hudfolder på mave og ryg, under bryst, armhuler, bag ører, røde barnenumser eller anden udsat hud.


Indeholder Danatekt hårprodukter silikone?
 
Nej, der er ingen silikone i hårprodukterne.

Hvor ofte kan jeg vaske mit hår med Danatekt shampoo? 
Danatekt shampoo er udviklet til tør og følsom hovedbund samt tør og følsom hud på kroppen. Det betyder, at sammensætningen er så mild, at du kan vaske håret hver dag efter behov f.eks efter sport. Det samme gælder vask af kroppen. Danatekt shampoo er god til både hårvask og kropsvask, er fugtgivende og udtørrer ikke din hud eller hovedbund yderligere, da shampooen har et højt indhold af vegetabilsk glycerin, der beskytter mod udtørring.

Kan jeg vaske mig med jeres shampoo på kroppen?
Ja, den er velegnet både til kropsvask og hårvask. Den er uden sæbe, men indeholder meget milde vaskeaktive stoffer, der minimerer risikoen for at udtørre og irritere den sarte hud. Shampoo'en har et højt indhold af vegetabilsk glycerin, der beskytter mod udtørring og er naturligvis uden parfume 

Hvor ofte skal jeg smøre mine brystvorter med Danatekt brystvortecreme?
I slutningen af graviditeten smøres brystvorterne og omgivelser 1-2 gange dagligt. Efter fødslen 2-4 gange dagligt og/eller efter hver amning eller efter behov.